Vaccineren en testen Corona – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van apotheekhoudende huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Onze praktijk is op werkdagen geopend en van 8:00 tot 17:00 uur.

Spoednummer:  0519 518224. 

Afspraak maken: 0519 321286  Bel bij voorkeur voor 10:00 uur.

Herhaalmedicatie bestellen: Online of telefonisch.  >> Klik hier om uw medicatie te herhalen. 

Nieuw! De herhaalservice -  Wij herhalen automatisch voor u!  >> Meer weten? Klik hier.

Herfstvakantie - wij zijn gesloten van maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2022. Waarneming door praktijk Metslawier.

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452
E-mail: assistente@huisartsanjum.nl

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Vaccineren en testen Corona

Websites waar u alle informatie kunt vinden over testen en vaccineren:

www.coronatest.nl
www.coronavaccinatie.nl
www.ggdfryslan.nl/coronavirus/vaccinatie/

 

Meest gestelde vragen aan onze huisartsenpraktijk

Waar kan ik mij laten vaccineren?
Afspraken voor een eerste of tweede vaccinatie kunt u alleen telefonisch maken. Dit kan door te bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070.

Heeft u een brief ontvangen voor een herhaal of boosterprik? Volg dan de instructies in de brief.
U kunt dan ook online een afspraak inplannen via de >>www.coronatest.nl.

Kan ik ook thuis gevaccineerd worden?
Bent u lichamelijk niet in staat om naar de GGD te gaan? Neemt u in dit geval contact op met de praktijk. Wij kunnen een vaccinatie aan huis regelen voor niet-mobiele thuiswonende patiënten.

Hoe krijg ik een coronabewijs op mijn telefoon?
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnen locatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Hoe werkt de coronacheck app?
Via deze app kunt u uw vaccinaties en testuitslagen met uw digiD uploaden. Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Kijk dan op www.coronacheck.nl of bel de helpdesk van deze app via 0800-1421 Daar zitten mensen klaar om u te helpen.
Ook kunt u meer informatie vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-regelen-praktische-problemen-en-oplossingen.

Waarom verschijnen mijn vaccinaties niet in de coronacheck app?
Als u  door ons gevaccineerd bent, dan kunnen wij dit voor u oplossen. Stuur dan een e-mail naar assistente@huisartsanjum.nl ovv coronabewijs en vermeld in de e-mail uw naam, geboortedatum en telefoonnummer. U wordt dan teruggebeld. Bent u via de GGD gevaccineerd, dan kunnen wij helaas de registratie van uw vaccinatie niet voor u regelen. Belt u hierover dan de GGD via 0800-1351.

Ik ben maar 1 keer gevaccineerd in verband met een doorgemaakt corona, maar de coronacheck app geeft toch geen QR code. Wat moet ik doen?
Dit is helaas een bekend probleem. Als u door ons gevaccineerd bent, dan kunnen wij dit voor u oplossen. Stuur dan een e-mail naar assistente@huisartsanjum.nl en vermeld in de e-mail uw naam, geboortedatum en telefoonnummer. U wordt dan teruggebeld.
Bent u door de GGD gevaccineerd? Belt u hierover dan de GGD via 0800-1351.

Kan ik de vaccinaties die ik heb gekregen via de huisarts, nog bij laten schrijven in mijn gele boekje?
Het gele boekje is geen geldig vaccinatiebewijs in het buitenland. Test uitslagen voor corona kunnen hierin ook niet worden bijgeschreven. Wij raden u aan om de coronacheck app te gebruiken. Heeft u het gele boekje toch nodig, dan kunnen wij de, door ons gegeven, vaccinaties altijd nog bijschrijven.  Maak hiervoor een afspraak via de assistente. Heeft u de vaccinatie via de GGD gekregen, dan kunnen zij de bijschrijving in het gele boekje verzorgen.

Kijk voor meer informatie over het vaccinatiebewijs op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-regelen-praktische-problemen-en-oplossingen