Vaccineren en testen Corona – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van apotheekhoudende huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Let op! Tweede pinksterdag, maandag 20 mei a.s, zijn wij gesloten.

Afspraak maken: 0519 321286 . Ook kunt u via dit nummer uitslagen opvragen en visites aanvragen. Bel bij voorkeur voor 10:00 uur.

Spoednummer tijdens openingstijden:  0519 518224. 

Spoednummer buiten openingstijden: 0900 – 112 7 112, Dokterswacht Friesland. Bij levensbedreigende spoed altijd 112 bellen!

Buiten praktijkuren en op nationale feestdagen kunt u terecht bij Dokterswacht Friesland: 0900 1127112

Medicatie kunt u gemakkelijk online of telefonisch herhalen. >> Klik hier om uw medicatie te bestellen.

Vacatures:
>>
Dokters/Apothekersassistente,>> lees verder
>> POH GGZ  >> Lees verder

Deutsch | English

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452
E-mail: assistente@huisartsanjum.nl

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Vaccineren en testen Corona

Websites waar u alle informatie kunt vinden over testen en vaccineren:

www.coronatest.nl
www.coronavaccinatie.nl
www.ggdfryslan.nl/coronavirus/vaccinatie/

 

Meest gestelde vragen aan onze huisartsenpraktijk

Waar kan ik mij laten vaccineren?
Afspraken voor een eerste of tweede vaccinatie kunt u alleen telefonisch maken. Dit kan door te bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070.

Herhaalvaccinatie 2024
De najaarsronde 2023 van de COVID-19-vaccinatie is afgelopen. Vanaf 2 januari 2024 kunnen alleen zwangeren en mensen bij wie tussentijdse extra vaccinatie (medisch) noodzakelijk is een afspraak maken voor COVID-19-vaccinatie bij de GGD.
>> Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de overheid. Klik hier.

Kan ik ook thuis gevaccineerd worden?
Bent u lichamelijk niet in staat om naar de GGD te gaan? Dan kunt u met de GGD een thuisafspraak inplannen. Dit kan (niet meer) via de huisarts.

Hoe krijg ik een coronabewijs op mijn telefoon?
Een coronabewijs niet is niet overal meer nodig op dit moment. Wilt u toch een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnen locatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Hoe werkt de coronacheck app?
Via deze app kunt u uw vaccinaties en testuitslagen met uw digiD uploaden. Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Kijk dan op www.coronacheck.nl of bel de helpdesk van deze app via 0800-1421 Daar zitten mensen klaar om u te helpen.
Ook kunt u meer informatie vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-regelen-praktische-problemen-en-oplossingen.

Waarom verschijnen mijn vaccinaties niet in de coronacheck app?
Als u  door ons gevaccineerd bent, dan kunnen wij dit voor u oplossen. Stuur dan een e-mail naar assistente@huisartsanjum.nl ovv coronabewijs en vermeld in de e-mail uw naam, geboortedatum en telefoonnummer. U wordt dan teruggebeld. Bent u via de GGD gevaccineerd, dan kunnen wij helaas de registratie van uw vaccinatie niet voor u regelen. Belt u hierover dan de GGD via 0800-1351.

Ik ben maar 1 keer gevaccineerd in verband met een doorgemaakt corona, maar de coronacheck app geeft toch geen QR code. Wat moet ik doen?
Dit is helaas een bekend probleem. Als u door ons gevaccineerd bent, dan kunnen wij dit voor u oplossen. Stuur dan een e-mail naar assistente@huisartsanjum.nl en vermeld in de e-mail uw naam, geboortedatum en telefoonnummer. U wordt dan teruggebeld.
Bent u door de GGD gevaccineerd? Belt u hierover dan de GGD via 0800-1351.

Kan ik de vaccinaties die ik heb gekregen via de huisarts, nog bij laten schrijven in mijn gele boekje?
Het gele boekje is geen geldig vaccinatiebewijs in het buitenland. Test uitslagen voor corona kunnen hierin ook niet worden bijgeschreven. Wij raden u aan om de coronacheck app te gebruiken. Heeft u het gele boekje toch nodig, dan kunnen wij de, door ons gegeven, vaccinaties altijd nog bijschrijven.  Maak hiervoor een afspraak via de assistente. Heeft u de vaccinatie via de GGD gekregen, dan kunnen zij de bijschrijving in het gele boekje verzorgen.

Kijk voor meer informatie over het vaccinatiebewijs op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-regelen-praktische-problemen-en-oplossingen