Kosten en vergoeding van uw medicatie – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van apotheekhoudende huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Onze praktijk is op werkdagen geopend en van 8:00 tot 17:00 uur.

Spoednummer:  0519 518224. 

Afspraak maken: 0519 321286  Bel bij voorkeur voor 10:00 uur.

Herhaalmedicatie bestellen: Online of telefonisch.  >> Klik hier om uw medicatie te herhalen. 

Nieuw! De herhaalservice -  Wij herhalen automatisch voor u!  >> Meer weten? Klik hier.

Herfstvakantie - wij zijn gesloten van maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2022. Waarneming door praktijk Metslawier.

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452
E-mail: assistente@huisartsanjum.nl

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Kosten en vergoeding van uw medicatie

We krijgen aan de balie regelmatig vragen over een bijbetaling of het eigen risico. Hieronder hebben wij een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

Wanneer valt iets onder mijn eigen risico?
Een bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico en wordt dus altijd vergoed. Maar voor de andere zorg binnen de basiszorgverzekering betaalt u vaak wel eigen risico, zoals voor medicatie. U betaalt de eerste € 385 zelf. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar alle kosten. De verzekering zal het eigen risico bij u in rekening brengen.

Een eigen bijdrage voor medicatie
Soms moet u een eigen bijdrage betalen voor een medicijn. Dit is omdat vergelijkbare medicijnen in prijs kunnen verschillen. De overheid stelt dan een maximale vergoeding uit de basisverzekering vast. Is de prijs van een medicijn hoger dan deze vergoeding, dan moet u bijbetalen. Deze eigen bijdrage is maximaal € 250 per persoon per jaar.

Hoe kunt u de eigen bijdrage betalen?
De eigen bijdrage betaalt u direct aan de balie (pin of contant). Ook is het mogelijk om het bedrag via een automatisch incasso af te laten schrijven als u niet direct kunt betalen. Onze assistente kan dit voor u in orde maken.

Niet alle merken worden vergoed
De meeste zorgverzekeraars vergoeden alleen het goedkoopste merk van een geneesmiddel met dezelfde werkzame stof. Een zorgverzekeraar bepaalt zelf welk merk wordt vergoedt. Soms vergoedt de zorgverzekeraar wel een ander merk van een medicijn als daar een medische noodzaak voor is. Deze noodzaak kan door de huisarts worden afgegeven.

Is er bij u geen sprake van een medische noodzaak, maar wilt u wel een ander merk? Dan betaalt u zelf de kosten.

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie over wat door uw verzekering wordt vergoed? Of wilt u precies weten welke zorg onder het eigen risico valt? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw eigen verzekeraar. Zij kunnen de voorwaarden van uw eigen basisverzekering en eventueel aanvullende verzekeringen toelichten.

>> Ook vindt u meer informatie over de eigen bijdrage en het eigen risico op de website van het RIVM.