Naar de Huisarts – ook in coronatijd! – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Huisarts H.J. Glastra van Loon


Wij zijn gesloten van 12 t/m 30 juli 2021

U kunt tijdens de praktijksluiting op werkdagen terecht bij apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wymenga, telefoon 0519 241270. Voor Spoedgevallen belt u naar: 0519 241119. Vanaf 2 augustus a.s. staan wij weer voor u klaar.

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Naar de Huisarts – ook in coronatijd!

U kunt voor al uw klachten of twijfels over uw gezondheid bij onze praktijk terecht. 

Hieronder vindt u praktische informatie over maatregelen op onze praktijk, maar ook over instanties die u hulp en informatie kunnen bieden.

Regels spreekuur

– Bel altijd voor het maken van een afspraak
– Draag op de praktijk een aansluitend mondneuskapje
– houd 1,5 meter afstand
– Schud geen hand
– Kom nooit naar de praktijk als u last heeft van 1 of meer griepverschijnselen.
NB. Bij ernstige  griepverschijnselen belt u altijd direct de praktijk!

Telefoonnummer afspraken, vragen of overleg: 0519 321286

Vaccineren tegen corona

Vaccinatie door de huisarts met Astra-Zeneca
14 en 21 april jl. hebben wij een groot deel van onze patiënten mogen vaccineren. De opkomst was 70%. >>Klik hier voor alle informatie over onze vaccinatieplanning en andere veelgestelde vragen

Vaccinatie via de GGD
De groepen die wij niet op hebben geroepen worden uitgenodigd voor een vaccinatie via de GGD. Wij weten niet wanneer iedereen aan de beurt is. U krijgt een uitnodiging zodra u aan de  beurt bent. Kijk op www.coronavaccinatie.nl voor alle informatie over het vaccinatietraject.

Rijksoverheid (klik hier)   

Ophalen en bestellen medicatie

B
estel uw medicatie telefonisch of via onze website. Kom niet met een leeg doosje naar de praktijk.

U kunt uw medicatie de hele dag afhalen, met uitzondering van de koffiepauze (10:00-10:30) en de lunchpauze (12:00 – 13:00)

Kom geen medicatie halen als u griepverschijnselen heeft of als u kwetsbaar bent. Wij kunnen in die gevallen de medicatie bij u bezorgen. Belt u dan de assistente voor overleg (0519-321286)

Bestel herhaalmedicatie (klik hier)

Laat u zsm testen als u coronaklachten heeft.

Bij zeer ernstige of acute klachten belt u altijd eerst naar de praktijk.

Neem bij milde coronaklachten zsm contact op met de GGD. Bel 0800 1202 of kijk op op de website van GGD Friesland. Laat u testen en blijf thuis zolang de uitslag van de test nog niet bekend is.  Heeft u ernstige  of acute klachten? Neemt u dan ook contact met ons op om te overleggen. Er kan ook iets anders aan uw klachten ten grondslag liggen.

GGD Fryslan(klik hier)     

Trombosedienst en bloedprikkenTrombosedienst gaat door. BIj afspraakwijzigingen wordt er contact met u opgenomen.Bloedprikken op afspraak!  U kunt eenvoudig een online afspraak maken via hal.frl. Lukt dat niet, dan kan het ook telefonisch via 088 – 23 71 000, bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur.

Hulp bij angst, eenzaamheid of psychische klachtenBent u eenzaam door de coronamaatregelen, heeft u veel angst of komt u er alleen niet uit? Ook dan kunt u onze praktijk altijd bellen!  Hieronder staan ook meerdere instanties die u hulp kunnen bieden in deze moeilijke tijd.Het Bolwerk
Ook kunt u voor een luisterend oor of advies contact opnemen met Welzijn Het Bolwerk in Dokkum. Zij zijn bereikbaar tussen 9:00 en 14:00 uur via 0519-292223 of via info@het-bolwerk.eu. 
Ondersteunende websites
Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. De NOS geeft u tips hoe om te gaan met corona angst https://nos.nl/l/2328634

Er zijn veel ondersteunende websites, hieronder zijn twee genoemd
https://www.mentaalvitaal.nl/
www.wijzijnmind.nl/corona

Telefonische hulplijnen
De Luisterlijn  0900 0767
Mind Korrelatie hulplijn 0900 1450
Anbo hulplijn 0348 46 66 66 (voor ouderen)
De Kindertelefoon  0800 0432  (voor kinderen en jongeren tot 18 jaar)

Om mensen wat houvast te bieden in deze roerige tijd is het gratis programma ‘Omgaan met coronastress’ ontwikkeld. Het programma bevat concrete tools die helpen om te gaan met de lastige gedachten en gevoelens waar u mee kunnen worstelen. https://therapieland.nl/programmas/zelfhulp/zelfhulp-coronastress/

Hebt u het idee dat er meer nodig is? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk. In overleg met de huisarts zal een telefonische afspraak worden ingepland met de huisarts of een Praktijkondersteuner GGZ om samen te kijken wat nodig is.

Landelijk Schakel Punt: uw keuze is nu extra belangrijk!

Met het LSP kunnen zorgverleners snel uw medische informatie delen indien dat in uw belang is. Hiervoor moet u wel eerst toestemming geven. Tijdens de coronacrisis geldt een tijdelijke maatregel dat
de dossiers van patienten, die nog geen keuze hebben gemaakt ook kunnen worden geraadpleegd. Uiteraard registeren wij voor deze mensen graag hun eigen keuze. Bel onze assistente om uw keuze door te geven (0519-321 286). >> Of klik hier voor andere mogelijkheden. Beschermmateriaal voor mantelzorgers Wilt u weten of u als mantelzorger in aanmerking komt voor persoonlijk bescherm materiaal? Kijk dan hier voor meer informatie.