Corona informatiepagina – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van apotheekhoudende huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Onze praktijk is op werkdagen geopend en van 8:00 tot 17:00 uur.

Spoednummer:  0519 518224. 

Afspraak maken: 0519 321286  Bel bij voorkeur voor 10:00 uur.

Herhaalmedicatie bestellen: Online of telefonisch.  >> Klik hier om uw medicatie te herhalen. 

Nieuw! De herhaalservice -  Wij herhalen automatisch voor u!  >> Meer weten? Klik hier.

Herfstvakantie - wij zijn gesloten van maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2022. Waarneming door praktijk Metslawier.

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452
E-mail: assistente@huisartsanjum.nl

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Corona informatiepagina

Coronaherhaalvaccinatie najaar 2022
In de herfst- en wintermaanden zal het coronavirus mogelijk weer toenemen met meer besmettingen en meer mensen die ziek worden. Om mensen te beschermen is gestart met een nieuwe vaccinatieronde. De eerste twee groepen die uitnodigingen ontvangen voor de herhaalprik zijn zorgverleners en mensen met een kwetsbare gezondheid, onder wie mensen die voor de jaarlijkse griepprik in aanmerking komen.

Coronavaccinatie aan huis voor niet mobiele patiënten
Heeft u een uitnodiging voor een herhaalprik ontvangen, maar bent u lichamelijk niet in staat om zelf naar de GGD te gaan? Bel dan met onze assistent via 0519 321286. Wij kunnen een thuisvaccinatie voor u regelen.

Vaccinatie tegen corona
Heeft u vragen over vaccinatie, of heeft u twijfels? U kunt altijd bij ons terecht voor meer informatie of overleg.
U kunt zich laten vaccineren door de GGD. Ga voor meer informatie naar www.coronatest.nl Of kijk op www.coronavaccinatie.nl voor alle informatie over het vaccinatietraject.

Vaccinatie/prik angst
Wilt u wel graag een vaccinatie, maar houdt de angst voor het prikken u tegen. De GGD biedt hiervoor extra begeleiding en heeft ook speciale priklocaties voor patienten met prikangst. Kijk hiervoor op www.ggdfryslan.nl/prikangst

Regels praktijk
– Bel altijd voor het maken van een afspraak
– Het dragen van een mondkapje is op dit moment niet verplicht. We zullen deze maatregel weer invoeren, zodra de besmettingen toenemen.
– houd 1,5 meter afstand
– Schud geen hand
– Kom nooit naar de praktijk als u last heeft van 1 of meer griepverschijnselen.  Doe eerst een test! Overleg bij een positieve test met de assistente.
– Laat uw medicatie bezorgen als u corona heeft!

NB. Bij ernstige  griepverschijnselen belt u altijd direct de praktijk!
Telefoonnummer afspraken, vragen of overleg: 0519 321286

Test als u klachten heeft en blijf thuis bij een positieve zelf- of pcr-test.
Een test kunt u gemakkelijk en snel thuis doen met een zelftest. Deze kunt u zelf kopen in de meeste supermarkten en drogisterijen. Voor een PCR test maakt u een afspraak bij de GGD via 0800 1202 of kijk op op de website van GGD Friesland. Blijf thuis zolang de uitslag van de test nog niet bekend is.
Heeft u ernstige  of acute klachten? Neemt u dan altijd contact met ons op om te overleggen. Er kan ook iets anders aan uw klachten ten grondslag liggen.

Vaccinatiebewijs
Indien u via ons bent gevaccineerd, dan wordt uw vaccinatie via ons doorgegeven voor landelijke registratie. Deze verschijnt dan ook in uw Coronacheckapp.
Verschijnt uw vaccinatie niet in de app? Stuurt u dan een e-mail naar assistente@huisartsanjum.nl ovv coronabewijs en zet in de e-mail uw naam, telefoonnummer en geboortedatum. Indien u door de GGD bent gevaccineerd, dan kunnen wij de vaccinatie niet voor u registreren. Voor vragen hierover dient u de GGD te bellen via 0800-1351.  >>Lees hier ons hele bericht over het vaccinatiebewijs.

Meer informatie over corona
Thuisarts.nl –
Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer – Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Overige nuttige links – Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.

Trombosedienst en bloedprikken
Trombosedienst gaat door. Bij afspraakwijzigingen wordt er contact met u opgenomen.
Bloedprikken op afspraak!  U kunt eenvoudig een online afspraak maken via de website van CERTE (voorheen HAL Friesland). Lukt dat niet, dan kan het ook telefonisch via 088 – 23 71 000, bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur.

Hulp bij angst, eenzaamheid of psychische klachten
Bent u eenzaam door de coronamaatregelen, heeft u veel angst of komt u er alleen niet uit? Ook dan kunt u onze praktijk altijd bellen! De huisarts of onze POH-ers staan voor u klaar.

Hieronder staan ook meerdere instanties die u hulp kunnen bieden in deze moeilijke tijd.

Het Bolwerk
Ook kunt u voor een luisterend oor of advies contact opnemen met Welzijn Het Bolwerk in Dokkum. Zij zijn bereikbaar tussen 9:00 en 14:00 uur via 0519-292223 of via info@het-bolwerk.eu. 

Ondersteunende websites
Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. De NOS geeft u tips hoe om te gaan met corona angst https://nos.nl/l/2328634

Er zijn veel ondersteunende websites, hieronder zijn twee genoemd
https://www.mentaalvitaal.nl/
www.wijzijnmind.nl/corona

Telefonische hulplijnen
De Luisterlijn  0900 0767
Mind Korrelatie hulplijn 0900 1450
Anbo hulplijn 0348 46 66 66 (voor ouderen)
De Kindertelefoon  0800 0432  (voor kinderen en jongeren tot 18 jaar)

Om mensen wat houvast te bieden in deze roerige tijd is het gratis programma ‘Omgaan met coronastress’ ontwikkeld. Het programma bevat concrete tools die helpen om te gaan met de lastige gedachten en gevoelens waar u mee kunnen worstelen. https://therapieland.nl/programmas/zelfhulp/zelfhulp-coronastress/

Hebt u het idee dat er meer nodig is? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk. In overleg met de huisarts zal een telefonische afspraak worden ingepland met de huisarts of een Praktijkondersteuner GGZ om samen te kijken wat nodig is.

Landelijk Schakel Punt: uw keuze is nu extra belangrijk!
Met het LSP kunnen zorgverleners snel uw medische informatie delen indien dat in uw belang is. Hiervoor moet u wel eerst toestemming geven. Tijdens de coronacrisis geldt een tijdelijke maatregel dat
de dossiers van patienten, die nog geen keuze hebben gemaakt ook kunnen worden geraadpleegd. Uiteraard registeren wij voor deze mensen graag hun eigen keuze. Bel onze assistente om uw keuze door te geven (0519-321 286). >> Of klik hier voor andere mogelijkheden.

Beschermmateriaal voor mantelzorgers Wilt u weten of u als mantelzorger in aanmerking komt voor persoonlijk bescherm materiaal? Kijk dan hier voor meer informatie.