Pneumokokkenvaccinatie – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Huisarts H.J. Glastra van Loon


Wij zijn gesloten van 12 t/m 30 juli 2021

U kunt tijdens de praktijksluiting op werkdagen terecht bij apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wymenga, telefoon 0519 241270. Voor Spoedgevallen belt u naar: 0519 241119. Vanaf 2 augustus a.s. staan wij weer voor u klaar.

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Pneumokokkenvaccinatie

De pneumokokkenprik wordt elk jaar in oktober, tegelijk met de griepprik, aangeboden. Elk jaar komt er een andere leeftijdscategorie in aanmerking voor het pneumokokkenvaccin. In 2021 worden mensen van 69 tot en met 73 jaar (geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952) opgeroepen voor dit vaccin.

Komt u in aanmerking? Dan krijgt u een oproep.
Indien u in aanmerking komt voor de pneumokokkenprik, dan is de prik  gratis voor u en ontvangt u van ons een oproep voor vaccinatie.De pneumokokkenprik is niet verplicht. U bepaalt zelf of u van de uitnodiging gebruik maakt.  We versturen de oproep eind september/begin oktober, tegelijk met de griepprik uitnodigingen. In oktober plannen wij een aantal dagen waarop u de vaccinatie kunt komen halen.

Pneumokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de pneumokok. De bacterie is van mens op mens overdraagbaar. De bacterie bevindt zich gewoonlijk in de neusholte van gezonde mensen zonder ziekteverschijnselen te geven. De pneumokok kan luchtweginfecties veroorzaken zoals oorontsteking en longontsteking. De bacterie kan ook ernstige invasieve infecties zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. Kinderen in Nederland kunnen krijgen via het Rijksvaccinatieprogramma vaccinaties tegen pneumokokken.

Meer informatie? Meer informatie over het pneumokokkenvaccinatieprogramma en de doelgroepwijziging leest u op de website van het RIVM.

Klik hier voor meer informatie over de Griepprik..

Klik hier voor algemene informatie en onze vaccinatieplanning 2021