Praktijkverpleegkundige Somatiek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum – Anjum

Welkom op de website van apotheekhoudende huisartsenpraktijk Anjum & Ee

Let op! Tweede pinksterdag, maandag 20 mei a.s, zijn wij gesloten.

Afspraak maken: 0519 321286 . Ook kunt u via dit nummer uitslagen opvragen en visites aanvragen. Bel bij voorkeur voor 10:00 uur.

Spoednummer tijdens openingstijden:  0519 518224. 

Spoednummer buiten openingstijden: 0900 – 112 7 112, Dokterswacht Friesland. Bij levensbedreigende spoed altijd 112 bellen!

Buiten praktijkuren en op nationale feestdagen kunt u terecht bij Dokterswacht Friesland: 0900 1127112

Medicatie kunt u gemakkelijk online of telefonisch herhalen. >> Klik hier om uw medicatie te bestellen.

Vacatures:
>>
Dokters/Apothekersassistente,>> lees verder
>> POH GGZ  >> Lees verder

Deutsch | English

Adresgegevens

Mûnebuorren 11A
9133 MA Anjum

Tel: 0519 321286
Fax: 0519 518452
E-mail: assistente@huisartsanjum.nl

test

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Anjum
Mûnebuorren 11A 9133 MA Anjum

Praktijkverpleegkundige Somatiek

In onze praktijk zijn Sijke Holwerda, Dineke van Reede en Geertruida Boomsma werkzaam als Praktijkverpleegkundige Somatiek.

Wat doet de Praktijkverpleegkundige Somatiek?                  

Begeleiden chronisch zieken
De praktijkverpleegkundige somatiek begeleidt patiënten met een lichamelijke chronische aandoening, met name patiënten met diabetes, astma/COPD en hart- en vaatziekten. Zo geeft de praktijkverpleegkundige somatiek voorlichting over het ziektebeeld, begeleidt de patiënt bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en voert controle onderzoeken uit. Ook wordt er begeleiding geboden bij het Stoppen met Roken.

Singaleren en begeleiden kwetsbare ouderen
De praktijkverpleegkundige somatiek heeft een actieve rol bij het tijdig signaleren  van kwetsbare ouderen en het geven van de juiste begeleiding. Alle ingeschreven patienten van 75 jaar of ouder worden automatisch meegenomen in onze jaarlijkse screening. Op deze manier hopen we dat kwetsbare ouderen zo lang mogelijk op een veilig en verantwoorde manier in de vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Spreekuur Praktijkverpleegkundige Somatiek
De praktijkverpleegkundige somatiek heeft dagelijks een eigen spreekuur en zal indien nodig ook patiënten thuis bezoeken.

Via de assistente kunt u zelf een afspraak maken voor haar spreekuur, ook kan het zijn dat u verwezen wordt naar haar spreekuur door de huisarts.  Zij heeft een grote mate van zelfstandigheid maar er blijft te allen tijde nauwe samenwerking en overleg met de huisarts.